Kezdőlap írjon nekünk

 

 

 

 

TÖRTÉNETÜNKAhol a szeretet, tökéletesség és a szépség egyesül!

Szombath Martina vagyok, a Blue Moonlight’s World Máltai selyemkutya Aranykoszorús Mestertenyészet tulajdonosa.

Gyermekkorom óta állat rajongó vagyok.
A Máltai selyemkutyára először egy poszteren figyeltem fel.
Ennek a csodálatos fajtának a szépsége és eleganciája azonnal elbűvölt, ahogy pimasz arckifejezésével és fekete gomb szemeivel nézett rám, természetesen földig érő hófehér köntösében!
Szerelem volt első látásra!
Mivel nem tudtam ezt a gyönyörű lényt elfelejteni, így férjem megajándékozott első Máltai selyemkutyánkkal, Kyrával.
Kyra személyisége elvarázsolt minket, azonban külleme meg sem közelítette az általam vágyott Máltai selyemkutya ideált.
Álmaim kutyáját keresve találtam rá Lolitára, aki nem csak jellemével, hanem küllemével is magával ragadott!
Általa bebizonyosodott, hogy számunkra a Máltai egy tökéletes fajta! Mindamellett, hogy szemet gyönyörködtető látvány, kicsi testében egy hatalmas szív és lélek lakozik! Végtelenül alkalmazkodóak és ehhez a tulajdonságukhoz kimagasló intelligencia társul!

Kiállítási sikereink 2002-ben Lolitával kezdődtek és a mai napig is tartanak...
Lolita holland-német vérvonalból származott, angol felmenőkkel. Ahogy családfáját kutattam, szebbnél-szebb Máltaikra találtam.
Ekkor egyértelművé vált számomra, hogy a minőség a származásnál kezdődik!
Így Lolita tenyésztőjétől megvásároltuk, a híres olasz vérvonalból származó kanunkat Divine Energy Prestont, aki gyönyörű kiállítási eredményekkel, és fantasztikus utódokkal ajándékozott meg minket.


CH. Divine Energy Lolita

.........CH. Divine Energy Preston

Preston végtelen türelme és alkalmazkodása, valamint a fajtára jellemző típusos szőre segített abban, hogy megtanuljam a kiállítási Máltai selyemkutya ápolását. Megszerettem a szőrápolással járó munkát, így 2003-ban elsajátítottam a kutyakozmetikus szakmát.
Ezúton is hálás köszönetem oktatómnak Baumann Anitának a minden téren tökéletes és kimagasló szakmai képzésért!
Tanulmányaim során anatómiai, kinológiai, mozgástani, küllemtani, genetikai, szaporodásbiológiai ismeretekre tettem szert.
A mai napig minden lehetőséget megragadok, hogy tovább fejlesszem magam. Tudásom, az évek alatt szerzett szakmai tapasztalatokkal folyamatosan bővül.

Kiállítási kutyáim büszkeséggel töltenek el, azonban úgy gondolom, tenyésztőként nem csak az a feladatom, hogy küllemben szép kutyákat hozzak létre, akikkel számtalan champion címet lehet szerezni. Számomra a tenyésztés az általam áhított Máltai selyemkutya típus rögzítését és fenntartását, valamint a fajta egészségének és személyiségjegyeinek megőrzését jelenti!

Ahhoz, hogy tenyészetem fejlődjön, kezdetekben külföldi fedezésekkel -olasz és koreai kanokkal-  frissítettem vonalaimat.
Az elmúlt évek alatt stabil és megbízható vérvonalakból importáltam kutyákat. Így érkeztek hozzánk Máltaik: Amerikából, Dél-Koreából, Japánból, Litvániából, Oroszországból, Finnországból és Lengyelországból.

A kezdeti kiállítási sikereink máig töretlenek, saját tenyésztésű és import kutyáinkkal járunk kiállításokra Magyarországon és külföldön egyaránt!
Az elmúlt években 51 champion Máltait, ezen túlmenően Fiatal Világygőztes, Felnőtt Európa Győztes, Fiatal Európa Győztes, több Interchampion és Best In Show győztes kutyát tenyésztettem.


Európa Győztes
CH. Love Affair Of Blue Moonlight

Fiatal Európa Győztes
CH. X-Tremely Casper Of Blue Moonlight

Fiatal Világgyőztes
CH. Fairy-Tootsey Of Blue Moonlight

Elkötelezett tenyésztőként feladatom ezt a csodálatos fajtát generációról-generációra tökéletesíteni, így a BMW Máltaik a tudatos és szigorú tenyésztői munkának köszönhetően világszerte referenciáink!

A kiállításokon elért eredmények és a kiállítási kutyáim által kiérdemelt Aranykoszorús Mestertenyésztői címem egy felemelő szakmai elismerés, azonban legnagyobb dicsőség számomra, - melyből nap mint nap energiát és erőt merítek- hogy az általam tenyésztett kutyák tulajdonosai világszerte végtelenül elégedettek és boldogok a kimagasló küllemű, stabil idegrendszerű és egészséges
BMW utódokkal!